Eren Holding, Türkiye’nin Sağlık Alanındaki En Büyük Bağışını Yaptı.

Eren Holding, kurulduğu günden bu yana; başta eğitim, sağlık ve istihdam olanakları olmak üzere birçok alanda fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla sayısız sosyal yatırıma imza atmıştır.

Bunların en yenisi ise 100 milyon ABD Doları tutarı ile Türkiye tarihinin sağlık alanında yapılmış en büyük bağışı olan “Bitlis Eren Eğitim ve Araştırma Hastanesi” olmuştur.

Bu kapsamda, 14 Mayıs 2024 tarihinde Sağlık Bakanlığı ve Eren Holding arasında bir protokol imzalanmış; imza törenine Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Eren, Eren Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Emir Eren, Bitlis Valisi Sayın Erol Karaömeroğlu, Bitlis Belediye Başkanı Sayın Nesrullah Tanğlay ve beraberindeki heyet katılmıştır.

Bölge koşullarına uygun modern yapı ve mimariye sahip olacak Bitlis Eren Hastanesi, 3. basamak eğitim araştırma hastanesi standartlarına göre inşa edilecek; 300 servis, 58 yoğun bakım, 25 palyatif olmak üzere toplam 383 yataklı olacak ve ihtiyaç halinde ise 517 yatak kapasitesine çıkabilecektir. Hastane binası ile birlikte sağlık personelinin kullanımına tahsis edilecek 10 bin metre kare kapalı alana sahip 70 lojman da protokol kapsamında Eren Holding tarafından hayata geçirilecektir.

Bitlis’te modern ve kaliteli sağlık hizmetlerinin daha da ileriye taşınması adına yüksek önem arz eden bu hastane, tıbbi cihaz ve tamamlayıcı ekipman donanımıyla şehrin sağlık alanındaki ihtiyaçlarını çok daha kapsamlı bir şekilde karşılayacak, vatandaşların tedavi için çevre illere gitme ihtiyacı büyük ölçüde ortadan kalkacaktır.

Sadece şehrin değil, ülkemizin de en önemli ve öncü sağlık komplekslerinden biri olacak projemize emek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyor, Bitlis’imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.