Zonguldak’ın Kilimli ilçesindeki alan
“Eren Holding Anonim Şirketi Özel Endüstri Bölgesi” oldu.


Ülkemiz genelinde faaliyet gösteren, Türkiye’nin ekonomik büyümesine ve endüstriyel üretimine yaptığı yatırımlar ile değer katmaya devam eden Eren Holding, bir yeniliğe daha imza attı.


Ülkemizin enerji sektöründeki hızla artan elektrik talebine destek olmak amacıyla Zonguldak ilinde Eren Enerji ve Eren Limanı ile başlayan, bölgede yaptığı farklı sektörlerdeki yatırımları her geçen gün artıran Eren Holding, bölgeye ve ülkemize katma değer sağlamaya devam ediyor.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde 5 üniteden oluşan Zonguldak Eren Termik Santrali (ZETES) ve Eren Limanı yatırımlarına ek olarak, Kağıt Tesisi yatırımı ile bölgede farklı bir sektörü daha hayata geçirecek olan Eren Holding’in sahip olduğu alan, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Eren Holding Anonim Şirketi Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. Karar 7 Aralık 2023 tarihli T.C. Resmî Gazete’de yayımlandı.


T.C. Resmî Gazete’de yayımlanan karara ilişkin şu ifadelere yer verildi: “Zonguldak İli, Kilimli İlçesinde bulunan ve ekli haritada sınırları gösterilen alanın Eren Holding Anonim Şirketi Zonguldak Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesine, 4737 sayılı Endüstri Bölgeleri Kanununun 4/Ç maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Eren Holding “Türkiye’nin Eren”i sloganından hareketle faaliyet gösterdiği sektörlerde ; ülkemizin kalkınması ve toplumumuza sağladığı faydayı üst seviyelere taşımak için çalışmaya, üretmeye, yatırımlarına hız kesmeden devam etmektedir.